Termeni si Conditii

An engine of emergency education.

Termeni & Conditii de utilizare

1. Aspecte Generale

1.1. Utilizarea website-ului www.doneaza.naradix.ro, in orice mod, inclusiv prin simpla vizitare a site-ului www.doneaza.naradix.ro, presupune acceptarea in totalitate si de fiecare data cand accesati site-ul nostru, a Termenilor si Conditiilor detaliate mai jos. Va invitam sa cititi cu atentie acest document pentru a fi in cunostinta de cauza in momentul in care veti dori sa contribuiti, in orice mod, la sprijinirea Proiectelor Narada sau atunci cand vizitati site-ul.

1.2. Pentru a putea dona (in calitate de Donator) orice utilizator va trebui sa accepte Termenii si Conditiile, utilizatorul confirmand ca este de acord cu toate conditiile stipulate in prezentul Document.

1.3. Termenii si conditiile pot fi schimbate in orice moment de catre NARADA, fara a fi necesara o notificare prealabila a persoanelor cate utilizeaza website-ul www.doneaza.naradix.ro. Orice persoana interesata are acces permanent la Document si poate urmari modificarile aduse accesand site-ul https://doneaza.naradix.ro/termeni-conditii

1.4. Website-ul poate fi utilizat numai pentru scopul pentru care a fost proiectat, asa cum este descris in acesti Termeni si Conditii. Orice utilizator poate copia sau printa informatiile ce se regasesc pe website numai pentru uzul sau personal, fiind interzisa exploatarea comerciala a acestor informatii in orice modalitate fara indeplinirea cumulativa a urmatoarelor doua conditii: acordul scris NARADA si mentionarea sursei informatiilor (www.doneaza.naradix.ro) fara a se elimina informatii privind proprietatea intelectuala asupra materialelor detinute de Narada. Se prezuma acordul NARADA pentru cazurile publicate de Donatori si distribuite ulterior (din site-ul www.doneaza.naradix.ro) pe retelele de social media.

1.5. Prezentul document se aplica strict pentru website-ul www.doneaza.naradix.ro si pentru campania pe care NARADA o desfasoara impreuna cu HaHaHa Production in baza parteneriatului dintre cele doua entitati care reglementeaza drepturile si obligatiile fiecarei entitati in parte, raportat la specificul activitatii pe care urmeaza sa o desfosare.

2. Definitii

2.1. Detinatorul webiste-ului www.doneaza.naradix.ro (in continuare „NARADA”) este Asociatia NARADA, cu sediul in Strada Iovita, nr. 23 – 27, etaj 6, ap. 24, sector 5, Bucuresti, inregistrata in Registrul Entitatilor & Unitatilor de Cult sub nr. 8118636/17.02.2020, avand cod de identificare fiscala 42157184, precum si in registrul Asociatiilor si Fundatiilor sub nr. 28945/A/2019, reprezentata prin Andra Georgiana Munteanu in calitatea sa de Presedinte.

2.2. Website-ul www.doneaza.naradix.ro este un instrument prin cadrul caruia orice persoana isi poate exprima sustinerea fata de proiectul Naradix – O scoala de vara altfel prin donarea unor sume de bani necesare pentru dezvoltarea si implementarea proiectului.

2.3. Proiectul Naradix este reprezentat de o platforma digitala care are un continut destinat elevilor pentru dobandirea si imbunatatirea cunostintelor de la scoala si nu numai. In platforma vor avea acces profesori care vor crea continutul prin instrumente digitale si elevii care vor putea utiliza platforma atat online cat fi offline. Continutul de pe platforma urmareste programa scolara. Pe masura ce platforma va fi imbunatatita continutul va deveni din ce in ce mai complex, dand posibilitatea interactiunii dintre utilizatorii platformei printr-un chat online.

2.4. Acest document reprezinta prezentii Termeni si Conditii.

2.5. Donator este orice persoana fizica care, prin contributia materiala constand in bani, a fost de acord sa sprijine in mod efectiv proiectul Naradix. Cu titlu general, statutul Asociatiei Narada permite sustinerea NARADA prin donatii in bani. In cazurile exceptionale in care o persoana este interesata sa doneze resurse de alta natura, va contacta NARADA.

2.6. Pentru ca sustinerea NARADA sa indeplineasca cerintele legale, partile se vor raporta la contracte – fie contracte la distanta (acest document – Termeni si Conditii), fie contracte incheiate separat. Indiferent de forma, contractele vor cuprinde drepturile si obligatiile partilor.

2.7. Echipa NARADA inseamna orice reprezentant NARADA, autorizat sa actioneze in numele organizatiei, indiferent daca este Voluntar sau orice alt colaborator al NARADA.

2.8. Continut reprezinta orice informatie de pe website-ul www.doneaza.naradix.ro care poate fi vizualizata sau accesata prin utilizarea website-ului, continutul oricarui e-mail trimis Utilizatorilor sau Donatorilor sai de catre echipa NARADA prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil, precum si orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre echipa NARADA conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta.

2.9. Utilizator este orice persoana ce are sau obtine acces la Continutul website-ului, indiferent de echipamentul folosit.

2.10. Parteneri sunt fie persoanele juridice care au sprijinit prin resurse financiare infiintarea si organizarea proiectului de fundraising, fie persoanele juridice care au sprijinit sau sprijina NARADA prin activitati desfasurate pro-bono, in domenii absolut necesare, cum ar fi IT, Legal, Marketing etc.
HaHaHa Production SRL, Comuna Calinesti, Jud. Arges. Nr. 233 B., CUI:RO 18981042, J03/1464/31.08.2006.

3. Scopul website-ului

3.1. NARADA in calitate de detinator al website-ului www.doneaza.naradix.ro isi propune sa realizeze o campanie de strangere de fonduri, impreuna cu partenerul sau HaHaHa Production pentru sustinerea si implementarea proiectului Naradix care urmeaza sa fie coordonat de catre NARADA.

3.2. Astfel, destinatia website-ului www.doneaza.naradix.ro este de a identifica Donatorii si de a le oferi acestora posibilitatea de a aloca resurse pentru sustinerea si implementarea proiectului Naradix in schimbul unor premii oferite de HaHaHa Production.

3.3. Natura proiectului Naradix vizeaza exclusiv aria educatiei si va fi dedicata educatiei remediale, in special copiilor care nu au putut beneficia pe timpul starii de urgenta/alerta de echipamente necesare pentru a participa la cursurile online, propunandu-si astfel sa ii „reconecteze” la educatie prin intermediul platformei Naradix.

3.4. Pentru o buna organizare si transparenta privind scopul website-ului, resursele alocate de Donatori se vor acorda initial organizatiei NARADA, prin colectarea donatiilor (dar manual) in contul Organizatiei. Ulterior, resursele intrate in posesia NARADA sunt redirectionate pentru implementare proiectului Naradix. Sumele ce fac obiectul donatiilor din partea persoanelor fizice in valoare de pana la 25.000 lei se considera dar manual, in conformitate cu cerintele art. 1011 alin. (4) din Codul Civil. In cazul in care persoanele fizice sunt interesate sa sustina proiectul prin alocarea unor sume ce depasesc valoarea de 25.000 lei, vor contacta NARADA si se va incheia un contract de donatie, conform cerintelor legale.

4. Continutul website-ului

4.1. Continutul, astfel cum este definit mai sus, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, este proprietatea exclusiva NARADA, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare/contracte de parteneriat).

4.2. Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de NARADA, includerea oricarui continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor protejate de dreptul de autor al NARADA asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului fara a avea acordul expres NARADA.

4.3. Orice continut la care Utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre NARADA si Utilizator si fara nicio garantie, implicit sau expres formulata, din partea NARADA cu referire la acel continut.

4.4. Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza continutul numai in scopuri personale sau non-comerciale, cu conditia ca aceste scopuri sa nu intre in conflict cu vreuna din prevederile prezentului Document. Pentru claritate, distribuirea postarilor NARADA referitoare la proiectul Naradix, activitati, evenimente etc., nu intra in contradictie cu prezentul Document, in masura in care continutul acestora nu este afectat astfel incat sa devina susceptibil sa prejudicieze NARADA sau partenerii sai sub orice forma.

4.5. In cazul in care NARADA confera Utilizatorului dreptul de a utiliza, sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut la care Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe Site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea NARADA pentru respectivul Utilizator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

4.6. Niciun continut transmis catre Utilizator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic etc.) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea NARADA si/sau al angajatului, voluntarului sau colaboratorului/partenerului NARADA care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

4.7. Cifrele publicate de NARADA pe website nu creaza o responsabilitate pentru organizatie, sunt valori de tip target pe care si le propune, fara a reprezenta un angajament in fata donatorilor. Numarul de elevi care vor fi reconectati la educatie prin intermediul Proiectului Naradix se poate modifica, in functie de resursele financiare pe care organizaria le va putea colecta de la donatori si sponsori.

4.8. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin Document sau prin acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

5. Functionarea website-ului

5.1. Website-ul www.doneaza.naradix.ro implica un mecanism de functionare aflat sub controlul permanent al NARADA astfel incat:

 • Toate aspectele esentiale specifice proiectului Naradix sunt atent analizate si verificate de echipa NARADA inainte de a fi prezentate;
 • Website-ul este administrat conform scopului deservit, fara a da posibilitatea persoanelor care nu fac parte din echipa NARADA sa influenteze in vreun fel continutul proiectului;
 • Donatorii sunt informati corespunzator cu privire la elementele Proiectului, urmand a decide daca se vor implica total sau partial in sustinerea acestuia;
 • Resursele alocate de Donatori in sprijinul Proiectului ajung la beneficiarii reali prin intermediul implementarii platformei Naradix care necesita resurse financiare pentru a putea fi folosita de fiecare utilizator viitor al platformei.
5.2. In principiu, mecanismul de functionare implica urmatoarele etape:
 • 5.2.1. Utilizatorul acceseaza website-ul www.doneaza.naradix.ro;
 • 5.2.2. Utilizatorul are posibilitatea sa doneze prin doua mijloace:
  • Prin SMS la 8845 cu textul „ELEV” – alocand astfel 2 euro lunar pentru conectarea unui copil la educatie; * Campanie realizată cu sprijinul ARC & donatie.ro; Digi Mobil, Orange România, Telekom România și Vodafone România. Valoarea Donaţiei este de 2 Euro/lună. Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. Donatia poate fi oprita trimitand SMS cu textul “EVEL STOP” la 8845.
  • Prin transfer bancar.
 • 5.2.3. In cazul donatiilor prin transfer bancar, Utilizatorul are posibilitatea sa doneze online prin intermediul unui procesator specific de plati fie prin selectarea unei valori prestabilite pe website, fie prin alegerea unei alte valori in mod discretionar de catre Utilizator. Valorile donatiilor prestabilite pot varia, NARADA putand modifica oricand aceste informatii disponibile pe website. Donatorul poate opta si pentru plata recurenta, existand posibilitatea sa i se retraga lunar din cont suma cu privire la care isi exprima dorinta sa sustina proiectul Naradix. In acest sens, NARADA, in functie de operatiunea selectata de Donator, poate avea acces la informatii privind contul din care se fac donatiile si la numele titularului de cont;
 • 5.2.4. Daca utilizatorul selecteaza optiunea pentru donatiile prin transfer bancar, pe website-ul www.doneaza.naradix.ro i se va deschide o subsectiune unde va trebui sa completeze urmatoarele date: Nume si Prenume, Adresa de e-mail; Numar card, CVC, Nume detinator card, Data de expirare a cardului. Donatorul are optiunea de a efectua donatii anonime prin bifarea unei casute.
 • 5.2.5. Donatorii au posibilitatea de a lasa un mesaj in cadrul formularului de donatie si sa aleaga daca va fi facut public sau nu. Echipa Narada va verifica mesajele create de donatori si va avea optiunea sa nu le publice daca vor avea un continut nepotrivit, ofensator sau care incalca bunele moravuri.
 • 5.2.6. Donatorii aloca resursele financiare sustinand Proiectul conform prezentului Document, ca instrument legal – contract incheiat la distanta..
 • 5.2.7. Odata ce utilizatorul a efectuat o donatie, dupa bifarea casutei „Finalizeaza donatia”, Donatorul va fi redirectionat catre pagina https://doneaza.naradix.ro/confirmare-donatie/ unde acesta isi va putea revendica premiile oferite de HaHaHa Production (partenerul Narada in cadrul acestei campanii).

6. Drepturile si obligatiile donatorilor

6.1. Poate fi Donator orice persoana fizica care doreste sa se implice pentru alocarea resurselor financiare necesare implementarii proiectului Naradix. Persoanele juridice care doresc sa se implice in sustinerea proiectului Naradix, vor trebui sa contacteze NARADA in mod direct.

6.2. NARADA pune la dispozitia Donatorilor posibilitatea de a contribui prin doua tipuri de donatii: donatii recurente si donatii singulare;

6.3 Donatorul poate sustine proiectul cu orice suma doreste.

6.4. Fiecare Donator are dreptul sa aduca la cunostinta publicului donatia prin promovarea numelui sau prin intermediul platformelor de socializare, fara a leza in mod direct sau indirect NARADA, partenerii NARADA, bunele moravuri sau ordinea si linistea publica.

6.5. In cazul in care Donatorul, ca urmare a deciziei sale de a sprijini NARADA va primi de la echipa NARADA orice fel de date cu caracter personal ale membrilor echipei NARADA, Donatorul se obliga sa acorde protectia necesara acestor date, in conformitate cu prevederile legale aplicabile din legislatia nationala si/sau europeana.

6.6. Ca urmare a donatiei efectuate, Donatorul va avea dreptul sa acceseze cele 3 premii acordate de partenerul NARADA, respectiv HaHaHa Production:

 • Un certificat de membru al Familiei HaHaHa Production;
 • Profile Picture Frame Facebook – membru HaHaHa Production;
 • Un bilet la concertul online organizat de Smiley;

! Intre NARADA si HaHaHa Production a fost incheiat un contract in baza caruia au fost reglementate drepturile si obligatiile fiecarei parti cu privire la campania de strangere de fonduri pentru proiectul Naradix, incluzand, dar fara a se limita, la contributia fiecarei entitati in campania de promovare, utilizarea drepturilor de proprietate intelectuala, prelucrarea datelor cu caracter personal, riscurile si beneficiile asumate de fiecare dintre parti etc. Acordul incheiat intre NARADA si HaHaHa Production este confidential si nu va fi facut public de catre niciuna dintre entitati fara sa existe o dispozitie expresa din parte vreunei autoritati a statului legal investita cu aceasta solicitare.

6.7. Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor, Donatorul intelege si isi exprima consimtamantul ca premiul ce consta in „Certificatul de membru al Familiei HaHaHa Production” emis de partenerul NARADA nu reprezinta un document oficial emis de o autoritate a statului sau o entitate acreditata de Autoritatea Nationala pentru Calificari sau Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si nu reprezinta o adeverinta de angajat in sensul Legii nr. 53/2003 (Codul Muncii). Documentul nu poate produce niciun efect juridic si nu poate fi prezentat in fata niciunei autoritati a statului si nu stabileste niciun raport juridic de dreptul muncii sau orice alta ramura de drept, intre Donator si NARADA sau HaHaHa Production;

6.8. Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor, Donatorul intelege si isi exprima consimtamantul ca premiul ce consta in Biletul la concertul online organizat de Smiley va fi disponibil atunci cand se va atinge un anumit target de donatii in cunatum de 10.000 sms-uri de 2 euro/ recurent. Donatorii vor fi informati despre data publicarii concertului prin intermediul adreselor de e-mail. In baza biletului primit, fiecare Donator va putea participa la concert o singura data, in functie de data si ora stabilite pentru publicarea acestuia. Concertul va fi inregistrat si difuzat catre donatori, nefiind un spectacol in direct. In cazul in care Donatorii nu vor putea sa participe la concert, din motive neimputabile platformei, acestia isi vor pierde beneficiul de a vizualiza continutul pus la dispozitie de HaHaHa Production.

6.9. Donatorii au dreptul de a beneficia de oricare dintre cele 3 premii acordate de NARADA in parteneriat cu HAHAHA Production, cu toate acestea nefiind o conditie obligatorie pentru sumele de bani donate.

7. Aspecte finale

7.1. Acesti Termeni si Conditii sunt guvernati de prevederile legii romane.
7.2. Orice disputa cu referire la prezentul Document care ar putea sa apara se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat de catre instanta competenta din Municipiul Bucuresti, in conformitate cu legile romane in vigoare.
7.3. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

7.4. Prevederile acestui Document fac parte integranta din contractele ce se vor incheia intre NARADA si Donatori.

7.5. Prevederile acestui document se completeaza cu dispozitiile Politicii de Confidentialitate publicate pe www.doneaza.naradix.ro.

Ultima modificare: 26.05.2021

Continut

Copiii viitorului cresc cu Narada.
CONNECT - LEARN - DONATE